Nedre Glosli Gård

Nedre Glosli gård drives av Kristian og Emilie. Vi tok over gården i 2015 og startet med Alpakkaer, men drømmen har alltid vært kuer. Vi startet med to alpakkahopper, det var en bratt læringskurve da vi ikke visste mye om alpakkaer, men jo mer vi lærte, jo mer spennende ble det. Vi har tatt noen kurs og fått mye kunnskap om alpakkaene. Året etter kom det criaer(alpakkababyer),og det finnes ikke noe som er mer stas enn sommeren når fødslene starter.
Vi har både kjøpt og solgt alpakkahopper og alpakkahingster rundt om i Norge.  De beiter rundt på gården og er hyggelige selskapsdyr. Men de er ikke bare selskapsdyr, vi går på utstilling med alpakkaene 1 gang i året. Og har vunnet flere Champion titler, noe vi synes er veldig gøy! 

Og allerede våren 2017 skaffet vi oss griser, vi startet med 10 og enda flere året etter. Grisene har store beiteområder i skogen rundt om på gården, noe som gir et ekstra saftig og godt kjøtt. Ute i skogen finner de det meste av fôret sitt, røtter og naturlig grønt, men de får også fri tilgang på soyafritt kraftfôr, og brødvarer fra en lokal baker på Majorstua noen ganger i uken. De får også godsaker som epler fra hagen våres på sommerstid. Deretter startet vårt ku eventyr med to flotte kviger som heter Rosalina og Stjerna. Det ballet fort på seg med dyr der også, alle like fine! Og i 2021 hadde vi 76 kuer, kviger, kalver og okse på beite rundt om i Nittedal. Vi er nå i gang med å legge over grovfôrproduksjonen og kuene til økologisk. 

Vi har også høner av rasen Brun Lohmann som er økologiske. De får økologisk og soyafritt kraftfôr, og de går fritt på gården.  Hønene har et hønsehus de kan gå fritt ut og inn av.  Bedre egg enn dette får du ikke! 


Kontakt oss

 
Adresse

Rauerskauveien 190

1480 Slattum

Norge

 
Epost
 
Telefon